Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü

Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü

Birçok türk öğrencinin eğitim aldığı Azerbaycan öğretmenlik enstitüsü bugüne kadar birçok mezun vermiştir. Bu alanda en kaliteli eğitimleri almak için..

Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü

Azerbaycan öğretmenlik Enstitüsü Hakkında

Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü(AMI), 2000 yılında Haydar Aliyev’in talimatı ile Bakü’de bulunan Ana Enstitü bünyesinde açılarak kısa zamanda eğitim kalitesini geliştirmiş ve günümüzde Azerbaycan öğretmenlik eğitiminin uluslararası alanda tanınan üniversitesi haline gelmiştir. Azerbaycanda öğretmenlik eğitimi konusunda çağdaş ve kaliteli bir tutuma sahip olan Azerbaycan Öğretmenlik Üniversitesi, Azerbaycan üniversiteleri arasında en çok dikkat çeken eğitim kurumu olmayı başarmıştır.

1929 yılına kadar giden köklü geçmişiyle dikkat çeken Azerbaycan Öğretmenlik Enstitüsü, Avrupa standartlarında lisans, doktora, ihtisas gelişimi ve yüksek lisans yükseköğretim hizmeti sunmaktadır.Azerbaycan Öğretmenlik Üniversitesi’nin kaliteli eğitim imkanlarından yararlanmak için yurtdışı eğitimi en kaliteli hizmetler ile sunan Eurostar ile hemen iletişime geçin. Yurtdışındaki üniversiteler ile yaptığı anlaşmalar sayesinde yerleşim, kayıt, kabul gibi hizmetleri en avantaj ve güvenilir biçimde sunan Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi, Azerbaycanda üniversiteler konusunda uzman ekibiyle kayıt kontenjanlarını dert etmemenizi de sağlamaktadır.

Azerbaycan Öğretmenlik Üniversitesi Şubeleri

Celilabad, Gence, Qazax, Ağcebedi, Quba, Salyan, Sumqayıt, Şamaxı, Mingeçevir, Şeki ve Zaqatala merkezlerinde 11 farklı şubesi ile ilköğretim ve lise öğretmenliği eğitimi veren Azerbaycan Öğretmenlik Üniversitesi, öğrencilerine uluslararası geçerliliği olan bir diploma sahibi olma fırsatı sunmaktadır.
Bölümler;

• Tarih

• Matematik

• Coğrafya

• Fizik

• Psikoloji

• Pedagoji

• Azerbaycan Dili ve Edebiyatı

• Okul Öncesi Öğretmenliği

• Sınıf Öğretmenliği

Azerbaycan Cumhuriyeti, Karadeniz’in doğu kıyısında yer alan Müslüman çoğunluklu bir millettir. Doğuda İran, kuzeyde Türkiye, batıda Gürcistan ve güneyde Nahçıvan’ın Azerbaycan toprakları ile sınır komşusudur. 1991 yılında Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazanmasından bu yana Azerbaycan, eğitim sisteminde önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Ülkenin eğitim ve kültürü teşvik eden birkaç iyi donanımlı üniversite ve enstitüsü var. Ayrıca, her şehirde, öğrencileri Azerbaycan kültürü ve gelenekleri hakkında eğitmeye adanmış yerel bir enstitü bulunmaktadır.

Ebulfez Karabağlı’nın cumhurbaşkanlığı döneminde 1875 yılında Bakü’de ilk Azerbaycan dili enstitüsü kuruldu. Bunu tarih, coğrafya, edebiyat ve felsefe öğretimine adanmış enstitüler izledi. Bu enstitüler Azerbaycanlılar arasında popüler hale geldi ve şimdi Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından yönetiliyor. Her büyük Azerbaycan şehrinde, gelen öğrencilere yerel tarih ve kültür öğreten bir enstitü vardır. Ayrıca, ilkokul öğretmenleri için bir Öğretmen Akademisi ve ortaokul öğretmenleri için bir Bilim ve Teknik Akademisi bulunmaktadır. Bütün bu kurumlar kendini Azerbaycan’daki eğitimin kalitesini arttırmaya adamıştır.

Enstitüler, aday öğrencilere Azerbaycan kültürünü çok temel düzeyde öğretir. Her enstitü, Azerbaycan tarihi ve kültürü hakkında daha ileri düzey dersler için öğretim yöntemleri geliştirmeye odaklanır. Birçok enstitü, üniversitede kapsanmayan ancak bunlarla ilgili konuları kapsayacak şekilde yeni öğretmenler yetiştirmeye de odaklanmaktadır. Örneğin coğrafya dersleri Azerbaycan coğrafyasını kapsar; enstitü personeli daha sonra bu bilgilere dayanarak ders kitapları ve öğretim materyalleri oluşturur. Enstitüler yeni öğretmenler yetiştirmeye odaklandığından, kolejlerin benimseyebileceği birçok yeni fikre sahipler. Ayrıca, geleceğin üniversite hocaları bir Öğretmen Eğitimi Enstitüsü’nden veya bu tür diğer programlardan gelebilirler.

Öğretmenlik kurslarının yanı sıra, birçok kurum tiyatro veya konser gibi kültürel etkinlikler düzenlemektedir. Öğrenciler ayrıca Azerbaycan kültürüne ilgi duyan diğer insanlarla etkileşime girebilecekleri kültür kulüplerine katılabilirler. Bazı kurumlarda öğrencilerin Azerbaycan ve kültürü ile ilgili kitaplara erişebilecekleri kütüphaneler de bulunmaktadır. Genel olarak, bu kültürel etkinlikler, Azerbaycan halkının mirasından ne kadar gurur duyduğunu göstermektedir. Gelecek nesillerin yararlanabileceği bir kültürel miras geliştirmek için ne kadar çaba harcandığını görmek güzel.

Genel olarak, insanları Azerbaycan kültürü hakkında eğitmeye bu kadar ilgi olması harika. Eğitim ve Bilim Bakanlığı, aday öğrenciler için yerel öğretmen yetiştirme programları oluşturmak için çok çaba sarf etti. Bu, ilkokul öğretmenleri için öğretmen yetiştirme programlarının yanı sıra ortaokul ve yüksek öğretim programlarını da içerir. Görünen o ki, Azerbaycan, Gürcistan veya Ermenistan gibi komşu milletlerle kıyaslanabilir bir kültür ulusu olma yolunda çok sıkı bir çalışmayla ilerliyor.

Türkiye’den Azerbaycan’a Ulaşım;

Uçak Karayolu Diğer
Türkiye’den Azerbaycan’a her gün THY seferlerinin bulunması öğrenciler için çok büyük bir kolaylıklıktır.İstanbul-Bakü arası uçuş seferleri yaklaşık 2 saat sürmektedir.Uçak biletleri genel olarak makul fiyatlardadır. Azerbaycan sınır kapılarında herhangi bir vize uygulaması yoktur. Fakat karayolunu tercih edeceklerin Azerbaycan’ın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca otobüs, tren ve gemi seferleri de bulunmaktadır.
Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!