Azerbaycan Doğal Güzellikleri

Azerbaycan Doğal Güzellikleri

Azerbaycan doğal güzellikleri hakkında kısa bir araştırma yaparak sizler de bu ülkeyi ziyaret etmek için birçok neden bulabilirsiniz.

Azerbaycan Doğal Güzellikleri

Azerbaycan Doğal Güzellikleri, Ülkemizin en iyi diplomatik ilişkilere sahip olduğu ülkelerin başında gelen Azerbaycan, coğrafi konumunun getirdiği çok sayıda doğal güzelliklere sahiptir. Azerbaycan doğal güzelliklerini görebileceğiniz en güzel bölgeler ise başta Apşeron yarım adası olmak üzere Hazar denizi kıyılarıdır. Ülke bu güne kadar kendini dünyaya çok iyi tanıtamamış olmanın sıkıntısı çekmektedir. Son yıllarda Azerbaycan’a okumak için giden üniversite öğrencilerinin deneyimleri sonucunda insanlarımızda Azerbaycan’a karşı bir merak oluşmuştur.

Azerbaycan vatandaşlarını ülkemiz insanlarına bakış açıları oldukça dostanedir. Özellikle bu bakış açılarını etkileyen faktörler ortak bir tarihe sahip olmamız, aynı dini inanışlar içerisinde olmamız ve aynı ırktan gelen insanlar olmamızdır. Oraya yaşamak için giden vatandaşlarımız ülkeye adaptasyon yaşarken hiç zorluk çekmemektedirler. Dil olarak farklı bir yapıya sahip dil kullansalar da insanların sıcaklığı adaptasyonu kolaylaştırmıştır. Üniversite öğrencilerinin son yıllarda ekonomik ve kaliteli bir üniversite eğitimi almak için özellikle tercih ettikleri Azerbaycan doğal güzellikler bakımından son derece ileri bir ülkedir.

Azerbaycan-Türkiye Bağı

Azerbaycan ve ülkemiz eskiye dayanan bir kardeşlik bağı içerisindedir. Bu durum temel alındığında karşılıklı ülke vatandaşlarının birbirleriyle olan ilişkileri bu durumdan son derece pozitif ayrılmıştır. İki ülke arasındaki her konuda bağı arttıran bu durum son yıllarda daha da gelişme göstermektedir. Ülkelerin ortak bir tarihi yapıdan gelmesi, eskiden aynı milletin vatandaşı olmaları kardeşliğin her gün gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Azerbaycan bilinilirliğinin arttırılması için son yıllarda çok yoğun bir çaba içerisindedir. Ülkenin en güzel bölgeleri ise başta Apşeron yarım adası ve hazar denizi kıyılarıdır.

Azerbaycan, Kafkasya bölgesinde, İran ve Türkiye sınırında, denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Gürcistan, İran, Ermenistan, Türkmenistan ve Türkiye olmak üzere altı ülke ile sınır komşusudur. Azerbaycan’ın toplam alanı 86.000 mil karedir; en yüksek noktası, 14.374 fitte Gürcistan’ın Bazardaut Dağı’dır. Bu çalışmada, ulusun doğal güzelliğini inceleyeceğiz ve onu korumak için hükümetin turizmi teşvik etme yollarını tanıtacağız.

Ülkenin en belirgin özelliği Kafkas Dağları’dır. Dağlar kıtasal tortullarla kaplı olduğundan, Caupian Yunanca’da ‘bej’ anlamına gelir. Dağlar yumuşak kumtaşı ve şeylden oluşur. Ayrıca altın kartallar, şahinler ve grifonlar da dahil olmak üzere birçok hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Caupian Dağları’nın yamaçlarında da doğal kaynaklar bulunur. Su, binlerce yıl önce buzulların getirdiği kardan kaynaklanmaktadır. UNESCO Dünya Mirası Alanı olmalarına rağmen, UNESCO 100’den fazla Alman askerinin Caupian Dağları’nın taş tapınaklarını yok etmede yer aldığını bildirdi. Bunu Nazilerin Üçüncü Reich dönemi mimari projeleri için taşı kaldırmak için yaptılar. Neyse ki, birçok yerli dağların doğal güzelliğini korumak için devreye girdi.

Azerbaycan’ın manzarası da tepeler ve dağlarla dolu. En yüksek nokta 13.376 fit ile Karsuma Dağı’dır. Diğer önemli dağlar arasında Sabir (11.873 fit), Isavar (11,481 fit) ve Şirvan (9,608 fit) bulunur. Hazar Denizi ayrıca flora ve fauna açısından zengin birçok adaya sahiptir. Adalardan biri olan Mkhdeni Dağı, nesli tükenmekte olan bir flamingo popülasyonuna ev sahipliği yapıyor. Ayrıca kutup ayısı ve Komodo ejderi de dahil olmak üzere nesli tükenmekte olan hayvan türleriyle dolu bir hayvanat bahçesinin yanı sıra birkaç yüz kuşa da ev sahipliği yapıyor.

Kalan doğal güzellik, dünyanın dört bir yanından turistleri cezbetmektedir. Ancak Azerbaycanlılar uzun zamandır anavatanlarının güzelliğine de değer vermişlerdir. Yüzyıllar boyunca kendin yap parfümlerinde ve baharat karışımlarında yerel çiçekleri kullandılar. Geleneksel dans hareketlerine ‘ghumig’ adı verilir ve bu dans, toprağın güzelliğine duyulan sevinci ifade etmek için yerel hareketleri kullanır. Bugün bile yerliler kendi yaptıkları geleneksel kostümlerle dans ederek yeteneklerini sergiliyorlar. Diğer gelenekler arasında, sakinlerin şapkalarını zirvelere astığı, düğün misafirlerinin o gece nerede kaldıklarını bilmeleri için dağlık düğün törenleri yer alır.

Turizmi teşvik etmek için hükümet Azerbaycan’ın doğal güzelliğini vurgulamak için çok çalışıyor. Bunu, bozulmamış ortamları koruyarak ve kültürü dans ve müzik yoluyla teşvik ederek yapar. Vatandaşların yılın her günü doğayı ilk elden deneyimleyebilmeleri için çeşitli eko festivalleri teşvik eder. Buna ek olarak, hükümet turistlere ücretsiz otobüs seferleri veriyor, böylece herkes Azerbaycan’ın manzarasının en iyi kısımlarını ücretsiz olarak görebiliyor. Ayrıca turistler için yiyecek sübvansiyonu da sağlıyorlar, böylece siz de yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalmayacaksınız. Aslında, Mart 2019’daki 2019 Dünya Kadınlar Günü sırasında, bir kadın grubu, Azerbaycan’da ve kadınların seyahat ederken masrafları ödemek zorunda olduğu ataerkil kültüre sahip diğer tüm ülkelerde kadın turistler için ücretsiz yemeği yasallaştıracak bir yasa tasarısı önerdi. Nereden bakarsanız bakın, Azerbaycan’ın doğal güzelliği kutlanacak bir şey!

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!