Azerbaycan Hatai

Azerbaycan Hatai

30 kilometrekarelik yüz ölçümü ve 250.000 nüfusu ile gelişmiş bir ilçe olan Azerbaycan Hatai başkentin en büyük ilçesidir.

Azerbaycan Hatai

Azerbaycan Hatai, İlçesi, 1904 yılından beri rayon olarak idare edilmektedir. Rayon bu anlamda, başkentin en eski ilçelerinden biridir. İlçe sınırları içinde, 1 kasaba bulunmakta olup, 2009 nüfus sayımına göre, 250.000 civarında kişinin yaşadığı tespit edilmiştir. Toplamda, 30 kilometre kare üzerinde bulunmaktadır. Yerleşim alanları ve konutları gelişmiş olan ilçede, dışarıdan gelen Azeri veya yabancı çok sayıda nüfus yaşamaktadır. Bu anlamda, yerli nüfustan daha fazla olarak, ilçeye sonradan taşınanlar bulunmaktadır.

Azerbaycan Hatai, Eğitim açısından gelişmiş bir ilçedir. Toplamda, 53 kreş ve 38 adet ilköğretim okulu bulunmaktadır. Bunun yanında, yüksek öğretim kurumu ve üniversite bulunmamaktadır. Sağlık kurumları da halkın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydedir. 3 adet hastane büyük çaplı olarak hizmet vermektedir. Hatai İlçesinde, çok sayıda devlet kurumu ve idare binaları bulunmaktadır. Özel işletmelerin ve işyerlerinin sayısı da fazladır. Bunun yanında, spor salonları ve spor kompleksleri de kapsamlı şekilde varlığını sürdürmektedir. Öte yandan, kent Bakü’nün genelimde olduğu gibi, önemli tarihi ve turistik özelliklere sahiptir. Zaten ilin en eski ilçelerinden biri olması,burada uzun yıllar yerleşim olmasını sağlamıştır.

Tarihi İlçeyi Gezmeden Ülkeden Ayrılmamalısınız

Azerbaycan ve Bakü de bulunuyor veya yaşıyorsanız, kesinlikle bu güzel ilçeyi ziyaret etmelisiniz. Mutlaka bu özel ve tarihi ilçeyi gezmeden ülkeden ayrılmamalısınız. Yaşamakta iseniz, ilçenin yerleşim alanlarından ve konutlarından kiralama yapabilirsiniz. Bu ilçede beğeneceğiniz konutlar bulunmaktadır. Mutlaka emlakları inceleyin.

Azerbaycan, Avrasya’nın Kafkasya bölgesinde yer alan bir ülkedir. Hazar Denizi sınırında karayla çevrili bir ülkedir. Ülkenin adı Arapça’da ‘barış ülkesi’ anlamına geliyor. Dünyanın en politik ve ekonomik olarak gelişen ülkelerinden biridir. Başlıca endüstrileri arasında petrol ve doğal gaz bulunmaktadır. Başkenti Bakü’dür ve zengin bir kültürel tarihe sahiptir.

Azerbaycan’ın çoğu çöl olmasına rağmen kuzey kesiminde dağlar vardır. Dağlar kış aylarında karla kaplanır ve buz gibi görünür. İklim, ülkenin geri kalanından oldukça farklıdır. 20 derece Fahrenheit civarında sıcaklıklara sahip ılıman kışlara ve 100 derece Fahrenheit civarında sıcaklıklara sahip sıcak yazlara sahiptir. Güney kesimindeki çöller, 300 feet yüksekliğe ulaşan kum tepelerine sahiptir. Çölün altında ülkenin bu kısmına su getiren akiferler var.

Doğal güzellik Orta ve Güney Azerbaycanlıları mutlu ediyor. Hazar Denizi, Azerbaycan’ı kuzeyden ve doğudan sınırlar; aynı zamanda bir okyanus tatlı su gölüdür. Göl, aynı zamanda bir okyanus tatlı su gölü olan Superior Gölü’nden daha büyüktür. Gölü çevreleyen dağlarda Adazi Kölke Höch, Sevan Tsitsert ve Kura Tsigvertszorbech gibi birçok güzel göl bulunur. Ayrıca bu göllere su sağlayan birçok nehir vardır – Surakhani, Khustav, Saba, Xalalabad ve Goghtamtaterebi.

Bakü başkenttir ve birçok büyük sanayiye sahiptir. Çok sayıda petrol rafinerisi ve benzin istasyonuna ev sahipliği yapar; aynı zamanda Avrupa’nın en büyük limanlarından biridir. Bakü ayrıca AV Grand Prix yarış devresinin bir parçası olarak her yıl bir Formula 1 yarışına da ev sahipliği yapıyor. Gıda işleme, tekstil, inşaat malzemeleri ve metal üretimi gibi birçok başka endüstri var. Hazar balıkçılık endüstrisi, bu bölgede bulunan birçok balık çeşidinden beslenir.

Azerbaycan’a gelen herhangi bir ziyaretçi, ülkenin doğal güzelliğinin hem ziyaretçiler hem de yerliler için hem hayranlık uyandırıcı hem de büyüleyici olduğu konusunda hemfikirdir. Azerbaycan’ın hem kuzeyi hem de güneyi kendi yollarıyla güzeldir, bu da burayı hem ziyaretçilerin hem de sakinlerin doğanın tadını çıkarması için mükemmel bir yer haline getirir.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!