Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi

Azerbaycan Mimarlık

Azerbaycan mimarlık ve inşaat üniversitesi sizlere sunduğu birçok avantaj ile listeniz de olmayı kesinlikle hak ediyor. Günümüz de en geçerli ve saygın..

Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, 1920 yılına kadar dayanan bir geçmişe ve uluslararası düzeyde yükseköğretim programlarına sahip bir üniversitedir. Kurulmasından bugüne kadar geçen süre zarfında üniversite birçok farklı kimlik ile hizmet vermiş ve 1975 yılında enstitüsü statüsü kazanan Bakü Politeknik Enstitüsü’nün 1992 yılında üniversite olmasıyla şekillenmeye günümüzdeki yapısı oluşmaya başlamıştır. 2000 yılında Azerbaycan Cumhur Başkanı Haydar Aliyev’in talimatları doğrultusunda bu üniversite Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi olarak eğitim vermeye başlamıştır. Aralarında Türkiye’den üniversitelerin de bulunduğu dünyanın birçok saygın yükseköğretim kurumu ile işbirliği içinde olan Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, eğitim programlarını dünya standartlarına taşımayı başarmış ve günümüzde prestijli bir üniversite olarak adlandırılır hale gelmiştir.

Azerbaycan Mimarlık Üniversitesi yaklaşık olarak 50 dönüm büyüklüğünde bir kampüse sahiptir. Kampüs içerisinde birçok sosyal alan, bölüm binaları, kütüphane, uygulama ve araştırma laboratuarları, internet paylaşımına açık bilgisayar merkezleri, öğrenci yurdu, kafeteryalar, bir lise ile kolej bulunmaktadır. Azerbaycan İnşaat Üniversitesi bölümleri bünyesinde eğitim alan öğrencilerin geniş içerikli araştırma yapmasını sağlayan kütüphane, 450 binin üzerinde bilimsel yayının bulunduğu bir akademik arşive sahiptir. Üniversitenin kütüphanesi öğrenciler kadar öğretim görevlilerinin de yayımladığı makale ve kitaplara kaynak sağlamaktadır. Azerbaycan İnşaat Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim fakülteleri: Mekanik ve Otomasyon Fakültesi, Hazırlık Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Enerji Dağıtım Sistemleri Fakültesi, Ulaştırma Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Baraj İnşaat Mühendisliği Fakültesi, İnşaat Teknolojileri Fakültesi, Yapı – İşletme Fakültesi, Yüksek Lisans Fakültesi’dir.

Türkiye’den Büyük İlgi

Azerbaycan İnşaat Üniversitesi Harita Mühendisliği eğitimine son yıllarda tıpkı Avrupa’nın birçok ülkesinden olduğu gibi Türkiye’den de büyük ilgi gösterilmektedir. Üniversitenin sahip olduğu modern çağa uygun teknolojik altyapılı eğitim programları kadar sosyal imkanları da birçok öğrencinin Azerbaycan Mimarlık Üniversitesi’ni seçmesine neden olmaktadır. Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi bünyesinde eğitim veren lise ve kolej, en az üniversite kadar talep görmekte ve geleceğin uluslararası düzeyde prestij sahibi olacak bilim adamlarını yetiştirmektedir.

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi öğrencilerinin tamamına internet bağlantılı bilgisayar merkezleri ve binalardaki okuma salonlarından yararlanma imkanı sağladığı gibi öğrenci kulüpleri de çeşitli sosyal faaliyetler düzenlemektedir. Okul bünyesinde birçok farklı sporun yapıldığı spor alanları da bulunmaktadır.

Eurostar Azerbaycan Eğitim Sistemi

Eurostar Azerbaycan Eğitim Merkezi’nin tecrübeli ve uzman ekibinin titizle organize ettiği kaliteli hizmetler sayesinde Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi’ne doğrudan kayıt yaptırma şansına sahip olacaksınız. Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi; kayıt, danışmanlık, yerleşim, karşılama ve diğer birçok alanda güvenilir ve kaliteli hizmetler sunmaktadır. Eurostar Eğitim Merkezi kayıt işlemlerinizden sonra eğitim hayatınız boyunca da her zaman yanınızdadır. Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi’nin geniş imkanlar sunan eğitiminden yararlanarak dünya genelinde kabul gören bir diploma sahibi olmak ve iş hayatının aranan bireyleri arasına katılmak için doğru seçim; Eurostar Azerbaycan Eğitim Merkezi. Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi’nin bütçe dostu çözümleri ve kaliteli hizmetleriyle sizlere sunduğu yurtdışı eğitim imkanları hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle irtibata geçmekte geçin.

Rusya: Mimarlık Moskova Enstitüsü, Jeodezi ve Haritacılık Moskova Devlet Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Moskova Devlet Üniversitesi, Mimarlık ve İnşaat Voronezh Devlet Üniversitesi, Mimarlık ve Mühendislik Kazan Devlet Üniversitesi
Kazakistan: Mimarlık ve İnşaat Kazakistan Lider Akademisi, Mimari liselerarası Uluslar arası Derneği
Özbekistan: Mimarlık ve İnşaat Semerkant Devlet Üniversitesi
Gürcistan: Gürcistan Teknik Üniversitesi, Mimarlık Enstitüsü
Romanya: Bükreş Teknik Üniversitesi
Ukrayna: Kiev Milli İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi
Litvanya: Vilnius Teknik Üniversitesi
Belarus: Belarus Ulusal Teknik Üniversitesi
Amerika: Kansas Üniversitesi, Minnesota Üniversitesi, Ticaret-Sanayi Odası ABD
Türkiye: İstanbul Teknik Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Peri Şirket, Ulusal Cad ve Gıs(Netcat), Azerbaycan-Türkiye iş adamları Birliği
Mısır: Kahire Üniversitesi
İtalya: Floransa Üniversitesi, Romualdo DelBianco Vakfı, La Sapienza Üniversitesi
Fransa: Monpelye Milli Yüksekokulu, Monpelye 1 Üniversitesi
Almanya: Köln Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Knauf Pazarlama MMC
Avusturya: Viyana Teknik Üniversitesi, Herz Armaturen Gmbh
Güney Kore: Konkuk Üniversitesi, Pusan Milli Üniversitesi

Fakülte ve Bölümler

Mimarlık Fakültesi:

Rusça, Azerice, İngilizce olmak üzere üç farklı dille eğitim veren fakülte, mimarlık ve inşaat mühendisliği üzerine eğitim vermektedir.

Fakültenin 6 bölümünde; 21 profesör, 39 asistan, doçentler ve eğitmenlerle birlikte toplam 267 akademisyen görev yapmaktadır.

Bölümler;

• Mimari Tasarım ve Şehircilik

• Peyzaj Mimarlığı

• Mimari Proje ve Anıtların Restorasyonu

• Tasarım

• Mimarlık

• Güzel Sanatlar

İnşaat Fakültesi:

Bakü Politeknik Enstitüsü bölümü olarak 1920 yılında açılan fakülte, 1930-1934 döneminde Mimarlık ve İnşaat Enstitüsü haline gelmiştir. Daha sonra 1934-1951 yıllarındaysa Azerbaycan Sanayi Enstitüsü kimliği ile eğitim veren fakülde, 1951-1975 yıllarında da Azerbaycan Politeknik Enstitüsü bünyesinde geçmiştir. 1975-2000 yıllarında Azerbaycan İnşaat Mühendisleri Enstitüsü’nün bir bölümü haline gelen fakülte, 2000 yılında Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi’ne katılmıştır.

Fakültenin 6 bölümünde Rusça ve Azerice olarak eğitim verilmektedir. 7 profesör, 38 asistanla birlikte 58 akademisyen, fakülte bünyesindeki hizmetlerine devam etmektedir.

Bölümler;

• Demir-Beton ve Taş Binalar

• Binalar, Kanallar ve Yer altı Kurguları

• Yapı ve İmalat Teknolojileri

• Metal, Ahşap ve Plastik İnşaat Malzemeleri

• Tarihi, Sosyal ve Siyasi Konular

• Deprem ve Sismik Birimler

• Şehir Binaları

Kaynakları Mühendisliği ve Enerji Nakil Sistemleri Fakültesi:

Azerbaycan Politeknik Enstitüsü bünyesinde Hidromeliorasiya Fakültesi olarak 1950’de açılan bu fakülte, sonraki senelerde Azerbaycan Tarım Enstitüsü bünyesinde yer almıştır. 1975 yılındaysa Azerbaycan İnşaat Mühendisleri Enstitüsü bünyesindeki Su ve Çevre Sağlığı Teknoloji Bölümü olan fakülte, yeniden yapılandırılmış ve iki bölümle eğitim vermeye başlamıştır.

Fakültenin 6 bölümünde; 10 profesör ile 52 yardımcı doçentle birlikte 76 akademisyen görev yapmaktadır.

Bölümler;

• Su Teknolojileri ve Çevre Mühendisliği

• Arazi Islahı Teknikleri ve Hidroloji

• Gaz Tedarik ve İklimlendirme Sistemleri

• Isı Teknikleri ve Donanımları

• Su ve Kanal Sistemlerinin Geliştirilmesi

• İleri Matematik

Ulaştırma Fakültesi:

Yol İnşaat Fakültesi olarak 1975 yılında kurulan fakültede; şehircilik, taşınmaz malların kayıt altına alınması, karayollarının yapımı, köprü ve tünel inşaatı ile ilgili eğitim verilmektedir. Fakülte birçok yurtdışı ve yurtiçi üniversite ile işbirliği içindedir.

Fakültenin 4 bölümünde; 5 profesör, 41 yardımcı doçentle birlikte 65 akademisyen görev yapmaktadır.

Bölümler;

• Yol İnşaatı ve Ulaştırma

• Jeodezi Mühendisliği

• Fizik

• Materyal Mukavemeti

İnşaat Teknolojileri Fakültesi:

İnşaat malzemeleri, inşaat konstrüksiyonları, cam ve seramik malzemeleri, duvar ve yalıtım malzemeleri üretim sektöründe çalışacak uzmanlar yetiştirmek için 1976’da açılan bu fakültede; inşaat yapımı esnasında güvenlik önlemleri ve inşaat malzemelerinin özelliklerinin öğrenilmesi, işçi sağlığı ile ilgili eğitim verilmektedir. Fakülteye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin öncelikle fakülte komisyonu sınavını geçmesi gerekmektedir.

Fakültenin 5 bölümde; 3 profesörün de dahil olduğu 47 akademisyen görev yapmaktadır.

Bölümler;

• Çimento ve Beton Malzemeleri Teknolojisi

• İnşaat Malzemeleri

• Kimya bölümü

• Olağanüstü haller ve yaşam faaliyetinin güvenliği

• Beden Eğitimi ve Spor bölümü

İnşaat ve Ekonomi Fakültesi:

1920’de kurulan fakülte, 1990 yılında günümüzdeki yapısına sahip olmuştur. İnşaat şirketlerinde görev alacak ekonomistlerin eğitim aldığı fakültede; sigorta, satış şirket yönetimi, işletmeler ve gelişimi, inşaat ekonomisi ile ilgili eğitim verilmektedir.

Fakültenin 6 bölümünde 9 profesör, 38 doçentle birlikte 105 akademisyen görev yapmakta ve eğitim Azerice ve Rusça dillerinde verilmektedir.

Bölümler;

• İnşaat Ekonomisi

• Hizmet Alanları Ekonomisi ve İşletme

• İnşaat ve İş Organizasyonu-Yönetim

• Teorik Ekonomi ve Pazarlama

• İnşaat Mekaniği

• Yabancı Diller

Mekanik ve Otomasyon Fakültesi:

1997 senesinde kurulan bu fakültede; verimli işletilmesi, mekanik sistemlerin yönetim güvenliği, bilgi teknolojileri ve haberleşme kullanım merkezleri, sanayi ve bina inşası, ulaştırma yolları ve teknolojilerinin mekanikleştirilmesi ve otomasyonu, teçhizat ve otomatik yönetim sistemlerinin düzgün seçilmesi, hidroteknoloji ve ıslahı ile ilgili eğitim verilmektedir. Fakülteye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin öncelikle fakülte komisyonu sınavını geçmesi gerekmektedir.

Fakültenin 6 bölümünde 38 doçent ve eğitmenlerle birlikte 72 akademisyen görev yapmakta ve eğitim 6 bölümle Azerice ve Rusça dillerinde verilmektedir.

Bölümler;

• Bilgi Teknolojileri ve Sistemleri

• İnşaat, yol ve ıslah Makineleri

• Bilgisayar Teknolojisi ve Yazılımı

• Metalurji ve Makine Mekanikleri Ana Bilim dalı

• Teorik Mekanik

• Geometrik Tasarım ve Teknik Resim

Hazırlık Fakültesi:

Yabancı öğrencilere Azerice ve Rusça dil programlarıyla lisans öncesi hazırlık eğitimi veren fakültenin eğitim süresi bir yıldır.

Fakültenin 3 bölümünde 2 profesör, 17 doçentle birlikte 58 akademisyen görev yapmaktadır.

Bölümler;

• Azerbaycan dili ve Pedagojisi

• Rus dili

• Genel Hazırlık

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi öğrencilerine, İhtisas Fakültesi bünyesinde yüksek lisans yapma imkanı da sağlamaktadır. Fakültede internet ve bilişim teknoloji ile bilgisayar eğitimi üzerine eğitim verilmektedir. Microsoft Office Uygulamaları gibi genel kullanıma yönelik eğitim programları ve Adobe Programları gibi genel tasarıma yönelik eğitim verilmektedir. Ayrıca mühendislik alanında dünyanın birçok yerinde kullanılan Autocad ve Archicad gibi programlar için eğitim kursları bulunduğu gibi, 3D-MAX üzerine de sertifika programları vardır.

Türkiye’den Azerbaycan’a Ulaşım;

Uçak Karayolu Diğer
Türkiye’den Azerbaycan’a her gün THY seferlerinin bulunması öğrenciler için çok büyük bir kolaylıklıktır.İstanbul-Bakü arası uçuş seferleri yaklaşık 2 saat sürmektedir.Uçak biletleri genel olarak makul fiyatlardadır. Azerbaycan sınır kapılarında herhangi bir vize uygulaması yoktur. Fakat karayolunu tercih edeceklerin Azerbaycan’ın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca otobüs, tren ve gemi seferleri de bulunmaktadır.
Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!