azerbaycan tıp üniversitesi

Azerbaycan Tıp Üniversitesi

Azerbaycan Tıp Üniversitesi alanında en gelişmiş olanaklar ile eğitimler verilen Azerbaycan devlet tıp üniversitesi ülkenin en önemli...

Azerbaycan Tıp Üniversitesi

Azerbaycan Cumhuriyeti Meclisi’nin 1919 Kasım’ında aldığı karar doğrultusunda Azerbaycan Tıp Fakültesi’nin de aralarında yer aldığı dört fakülte, Bakü Devlet Üniversitesi içinde açılmıştır. Açılan tıp fakültesi ile günümüzün Azerbaycan Tıp Üniversitesi için de bir temel oluşturmuş ve üniversitenin köklü tarihinin başlangıç noktası olmuştur. Bakü Tıp Fakültesi kuruluşundan itibaren dönemin ünlü cerrahlarından Profesör İ. Razumovski’nin gayretleri sayesinde hızlı bir gelişim süreci yaşamış ve 3 aylık çalışma ile eğitime hazır hale gelmiştir.

Fakültenin kuruluşunda büyük katkı sağlayan diğer isimlerse; Prof. İ.Şirokoqorov, Prof. M.Çlenov, Prof. F.İlyin, Prof. L.Levin, Prof. N.Uşinski, Prof. K.Malinovski, Prof. S.Davidenkov, Prof. P.Rostovsev gibi Azerbaycan tıp tarihinde yer etmiş akademisyenlerdir. Günümüzde Azerbaycan’ın en kaliteli eğitim birimleri arasında gösterilen Bakü Tıp Üniversitesi’nin kurulmasını sağlayan Bakü Tıp Fakültesi, 1920’li yıllarda Azerbaycan halkının birçok sağlık hizmetinden yararlanmasını da sağlamıştır. 1930’lu yıllarda Sovyetler Birliği Meclisi’nin kararı ile Azerbaycan Bakü Tıp Fakültesi iki fakültenin aynı anda eğitim verdiği bir yapıya sahip olmuştur. Bu yapı, Azerbaycan Bakü Tıp Üniversitesi tarafından günümüzde de korunmaktadır.

Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi Tarihi

Azerbaycan tıp üniversiteleri tarafından da saygı duyulan Azerbaycan Tıp Üniversitesi, köklü tarihiyle Avrupa’dan da birçok akademisyen ve öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Tıp Fakültesi’nde ki eğitim 1940’lardan itibaren büyük oranda geliştirilmiş ve okul enstitü statüsüne yükseltilmiştir. 1985-1999 yıllarında sağlık hizmetleri alanında yaptığı yenilikler haricinde bilimsel araştırmalarını da aralıksız sürdüren okul, bu dönemde 55 kitap, 122 bilimsel araştırma ve 138 sağlık bildirisi yayımlamıştır.

1991’de Sovyetler Birliği’nin parçalanması ile bağımsızlığını yeniden kazanan Azerbaycan, eğitim kalitesini daha da arttırmak için birçok çalışma içerisine girmiş ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi adını almıştır. 7 fakülte ile eğitim veren üniversitede 7500 öğrenci bulunmaktadır. Seçkin akademisyenlerin eğitim verdiği üniversite modern ekipmanlarla desteklenen hastane ve klinikleriyle Avrupa standartlarında imkanlara sahiptir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi bünyesinde eğitim veren 118 profesör, 284 doçent, 513 asistan ve 212 eğitmen, tüm öğrencilerin üst seviyede eğitim alması için çalışmalarına büyük bir özenle devam etmektedir. Üniversite teorik eğitim alanında yüksek standartlara sahip olduğu gibi uygulama açısından da çok seçenekli bir eğitim modeline sahiptir. Öğrencilere okul bünyesinde verilen eğitim dışında, Bakü ve çevresinde yer alan hastane, klinik ve doğum evlerinde de eğitim görme imkanı sağlanmaktadır.

Azerbaycanda Tıp Eğitimi

Azerbaycan’da eczacılık eğitimi ile Avrupa’nın dahi yakında takip ettiği Bakü Tıp Üniversitesi, Azerbaycanda fizik tedavi bölümü eğitiminin kalitesini geliştirmek için de birçok çalışma yapmıştır. Ayrıca Azerbaycan’da diş hekimliği bölümüne her geçen yıl daha da yoğun bir talep olduğu için üniversite, Azerbaycan diş hekimliği tercihlerine olan ilgiyi karşılamak için de geniş içerikli çalışmalar düzenlemektedir. Azerbaycan eczacılık bölümü eğitiminin yüksek seviyesi ile öğrencilerin ilk tercihi konumuna sahip olmayı da başaran üniversite, eğitim çeşitliliği kadar sosyokültürel ve sportif imkanlarıyla da dikkat çekmektedir. Azerbaycan fizyoloji bölümü bünyesinde eğitim alan öğrencilere kapsamlı uygulama eğitimleri veren eğitim kurumu, tüm öğrencilerinin deneyim kazanmış bir şekilde mezun olmasını sağlamaktadır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Kampüsü; 4 hastane, kapalı spor salonu, 6 öğrenci yurdu, 200 ve 500 kişi iki konferans salonu, spor alanları, 6 adet eğitim binası, kütüphane, birçok klinik, bilimsel araştırma merkezleri, kafeteryalar, büfeler ve daha birçok farklı yapıdan oluşmaktadır.

Profesyonel kadrosuyla yurt dışı eğitimin en kaliteli ve en güvenilir hizmetlerini sizlerle buluşturan Eurostar Yurtdışı Eğitim Merkezi, uygun fiyatlı çözümleri ile Avrupa kalitesinde üniversite eğitimi almanızı sağlayacak Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nin prestijli eğitiminden yararlanma imkanı sağlıyor. Kayıt, kabul, yerleşim, karşılama, danışmanlık ve daha birçok alandaki çözüm odaklı hizmetleri ile Eurostar, yurtdışı eğitiminizi sorunsuz bir biçimde tamamlamanızı sağlayacaktır. Eurostar’ın avantajlı fiyatlara sahip olan hizmetlerinden yararlanmak için bize telefon açmanız yeterlidir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ücretleri

Hazırlık bölümünü geçtikten sonra dil için 2000 ile 4000 dolar arasında para ödüyorlar. Ancak bu fiyatlar mevcut piyasa koşullarına bağlı olarak yükselebilir veya düşebilir. Üniversiteye giriş için gereken notlar kimseyi zorlamayan bir yapıdır. Azerbaycan Tıp Üniversitesi puanlarının yüksek olmasını beklemeyin. Bu nedenle üniversitede okumak daha kolay hale geliyor.

Bakü Azerbaycan Tıp Üniversitesi fiyatları;

TIP FAKÜLTESİ 5000$
UZMANLIK ALANLARI 7000$

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Fakülte ve Bölümler

Azerbaycan Tıp Üniversitesi

iki Tıp Fakültesi, , Askeri Tıp Fakülteleri, Koruyucu Tıp ve Biyoloji Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile eğitim hayatını sürdürmektedir.

Tıp Genel – 6 yıl + 1 yıl staj
Diş Hekimliği Fakültesi – 5 yıl + 1 yıl staj
Tıbbi Biyoloji – 5 yıl + 1 yıl staj
Eczacılık – 4,5 yıl + 1 yıl staj
Koruyucu Tıp (Laborant) – 5 yıl + 1 yıl staj
Hemşirelik

Azerbaycan Tıp Üniversitesi

iki Tıp Fakültesi, , Askeri Tıp Fakülteleri, Koruyucu Tıp ve Biyoloji Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile eğitim hayatını sürdürmektedir.

Tıp Fakültesi 1:

Okulun köklü tarihinin en eski yıllarından beri eğitim veren fakülte, saygın akademisyenleri tarafından yönetilen Avrupa standartlarında eğitim programlarına sahiptir. Hastane ve kliniklerde uygulama eğitimi alan ve böylece pratik becerilerini büyük oranda geliştiren öğrenciler, bilimsel araştırma açısından da geniş içerikli eğitim almaktadır. 2000’e yakında öğrenciye ev sahipliği yapan fakültede; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Araştırma, Epidermiyoloji, Mikrobiyoloji, Modern Tanılama, Akciğer Hastalıkları ve Kardiyoloji gibi alanlarda uzmanlar yetiştirilmektedir. Fakültenin akademik kadrosunda 31 profesör, 82 doçent, 18 araştırma görevlisi ve yaklaşık 170 asistan bulunmaktadır.

Tıp Fakültesi 2:

Fakültede eğitim gören öğrenciler ilk 3 yıl yoğun bir teorik eğitim almakta ve 4. sınıftan itibaren uygulama eğitimine başlamaktadır. Eğitimin son senesinde derslerin tamamı uygulamaya yöneliktir. Çatısı altında yaklaşık olarak 1650 öğrenci barındıran fakültedeki eğitim kadrosu; 86 profesör doktor, 80 asistan doktor, 79 doçent doktor, ve 16 öğretim görevlisinden meydana gelmektedir. Ayrıca fakülte bünyesinde 130’un üzerinde yabancı öğrenci de bulunmaktadır.

Diş Hekimliği Fakültesi:

Diş Hastalıkları ve Komplikasyonları, Ağız Mukoza Hastalıkları ve Diş Hekimliği üzerine 1954’ten günümüze eğitim programları sunan fakülte, son yıllarda Ağız, Çene ve Yüz Cerrahisi alanında da birçok yenilikçi çalışmaya imza atmıştır. Türk öğrencilerin de eğitim gördüğü 350 yabancı öğrenciye eğitim veren fakültede toplam 1100 öğrenci eğitim almaktadır. Fakültenin akademik kadrosu 14 profesör doktor, 33 eğitmen, 24 kıdemli öğretmen, 69 asistan, 23 laborant, 29 asistan profesör ile 42 profesörden oluşmaktadır.

Fizik Tedavi:

Uygulama ağırlıklı eğitim verilen fakültede, klinik çalışmalara da büyük önem verilmektedir. Öğrenciler uygulama eğitimi ile deneyim kazanırken, okulu bitirdiklerinde çok rahat bir şekilde işe girebilmektedir. Uzman akademisyenler tarafından düzenlenen seminerler de öğrencilere mesleki anlamda deneyim kazanma imkanı sunmaktadır. Modern çağa uygun ekipmanlara sahip olan bir tedavi merkezine de sahip olan fakülte, insan fizyolojisi temelli eğitim programları sunmaktadır. Öğrencilere eğitim ve uygulama alanında olduğu gibi staj konusunda da geniş imkanlar sağlanmaktadır.

Eczacılık Fakültesi:

1941’de açılan fakültede eğitim Azerice, İngilizce ve Rusça olarak verilmektedir. 4 senelik lisans programları bulunan fakültede, ayrıca hazırlık bölümü de bulunmaktadır. Fakültede bulunan 9 bölüm de yaklaşık olarak 350 öğrenciye eğitim verilmektedir

Koruyucu Tıp ve Biyoloji Fakültesi:

İki farklı fakültenin birleşimi olarak da görülebilen fakülte, Koruyucu Tıp ve Biyoloji fakültelerinin bir araya eğitim verdiği bir modele sahiptir. Koruyucu Tıp Fakültesi 1930’da kurulmuş ve temel tıp dalları üzerine uzmanlık eğitimi vermektedir. İnsan Sağlığı, Hijyen, Epidermiyoloji, Salgın Hastalıklar ve Önlenmesi, Virüs ve Parazit Enfeksiyonları, Dezenfekte, Mikrobiyoloji, Hastalıkların Tedavisi ve Yayılmalarının Önlenmesi gibi dallarda lisans programları mevcut olmakla beraber bu programların eğitim süresi 5 yıldır.

Tıbbi Biyoloji Bölümü:

Deneysel ve teorik tıp eğitimi üzerine yoğunlaşan fakülte, 1991’de ülkenin bağımsızlığına yeniden kavuşmasıyla kurulmuştur. Fakülte mezunları; Biyofizik, Mikrobiyoloji, Virüs Hastalıkları, Tıbbi Genetik ve Biyokimya gibi dallarda uzman haline gelmektedir. 18 profesör, 59 doçent, 53 asistan, 39 öğretim görevlisi, 23 bilimsel araştırmacı fakültenin akademik kadrosunu oluşturmaktadır. Öğrenciler modern ekipmanlarla desteklenen Mikrobiyoloji ve Biyokimya laboratuarlarında bilimsel araştırma yapma imkanına da sahiptir.

Bölümler;

• Çocuk ve Yeni doğan Sağlığı ve Çalışanların Sağlığı

• Beslenme ve Toplum Sağlığı

• Mikrobiyoloji ve İmmünoloji

• Genel Sağlık ve Çevre Sağlığı

• Sosyal Sağlık ve Sağlık Teşkilatları

• Epidemiyoloji

• Biyokimya

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Fakültesi:

Sovyetler Birliği Yüksek Komiserliği tarafından 1936’da alınan karar ile Rusya’da ki çocuk doktoru eksikliğinin giderilmesi için açılan fakülte, 1250 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Azerice ve Rusça olarak eğitim veren fakültenin akademik kadrosu; 27 profesör doktor, 56 doçent ve 18 yardımcı doçent ve 132 asistandan oluşmaktadır.

Türkiye’den Azerbaycan’a Ulaşım;

Uçak Karayolu Diğer
Türkiye’den Azerbaycan’a her gün THY seferlerinin bulunması öğrenciler için çok büyük bir kolaylıklıktır.İstanbul-Bakü arası uçuş seferleri yaklaşık 2 saat sürmektedir.Uçak biletleri genel olarak makul fiyatlardadır. Azerbaycan sınır kapılarında herhangi bir vize uygulaması yoktur. Fakat karayolunu tercih edeceklerin Azerbaycan’ın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca otobüs, tren ve gemi seferleri de bulunmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR….

KAYIT VE DETAYLAR İÇİN 0212 244 66 00 ‘DAN BİZE ULAŞABİLİR OFİSLERİMİZİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ….

Sıkça Sorulan Sorular

Azerbaycan Tıp okumak için kaç puan?

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Tıp Bölümü ÖSYM tercih kılavuzunda yer alır. Bu sayede YKS sınavı puanı ile yerleşmek mümkündür.

Bölüm Adı Puan Türü Taban Puanı
Tıp (Ücretli) SAY 414,79025 482,68803 449,45637 421,62089c

Ayrıca Azerbaycan Tıp Üniversitesine sınavsız/puansız olarak başvuru da mümkündür. Bu durumda üniversiteye giriş şartları ise lise diploma notu ve mülakat ile belirlenir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi diploması hangi ülkelerde geçerli?

Türki Cumhuriyetlerden biri olan Azerbaycan’da eğitim kalitesi yüksektir ve üniversiteler eğitim için en son teknolojik altyapıyı sağlar. Azerbaycan Üniversitesinden başarıyla mezun olduktan sonra alacağınız diploma tüm Türk Cumhuriyetlerinde geçerlidir. Ayrıca, Azerbaycan Tıp Üniversitesi denklik için ösym tarafından yerleştirilen öğrencilere direkt sağlanmaktadır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ilk kaçta?

Azerbaycan Tıp Üniversitesi 1919 yılında Azerbaycan Halk Cumhuriyeti tarafından ülkenin ilk üniversitesi olan Bakü Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak kurulmuştur. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Dünya üniversiteleri arası sıralamalarında 8163.dür. Ancak üniversite QS Dünya sıralamasında yer almamaktadır. Bununla birlikte Azerbaycan’ın en prestijli üniversitelerindendir ve birçok tanınmış mezunu arasında bilim insanı, akademisyen, devlet adamı bulunur.

Puanla
[OY: 18 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!