Azerbaycan Elince Kalesi

Azerbaycan Elince Kalesi

Birbirinden özel ve önemli kalelere sahip olan Azerbaycan da özellikle Azerbaycan elince kalesinin ayrı bir yeri vardır. 2000 yıl önce yapılmış ve..

Azerbaycan Elince Kalesi

Azerbaycan Elince Kalesi, Azerbaycan tarihin ilk çağlarından bu yana sürekli savunma ihtiyacı hissetmiş ve bu yönde tedbirler almıştır. Bu yönde yapılan en önemli tedbir olarak kale yapımına gösterilen önemdir. Azerbaycan’da birçok kale bulunmakta ve zamanında güvenliği sağlayan bu kaleler günümüzde ziyaret amacı ile kullanılmaktadır. Elince Kalesi de bu güvenlik yapılarından birisidir ve halen sapasağlam ayakta bulunmaktadır. Azerbaycan Elince Kalesi 2 bin yıl önce yapılmış ve o günden 1900’lü yılların başına kadar güvenliği sağlamıştır.

Yüzyıllar boyunca Azerbaycan ve orta doğunun hükümdarlarına hizmet etmiş olsa da yapıldığı günden bu yana Azeri atabeylerinin hâkim olduğu ve hazine yeri olarak hizmet vermiştir. Azerbaycan Elince Kalesi gerek yurt içinden gerekse yurtdışından her yıl sayısız turist ağırlamakta ve her gelen ziyaretçiyi tarih bilgisi ile donatarak geri yollamaktadır.

Eğitimi Almak için Gelen Öğrenciler

Özellikle Azerbaycan’a üniversite eğitimi almak için gelen ve bu ülkede zaman geçiren gençler tarihe olan ilgilerini bu kale ve diğer tarihi yapılarda yaptığı geziler ile tatmin edebilmektedir.Bu sayede sanata ve kültüre verilen önem kadar Azerbaycan’ın güvenliğine de ne kadar önem verdiği ve bu yönde ne kadar tedbirli davrandığına dair ipuçları da edinebilmektedir. Ayrıca geçmiş dönemlere ait izleri incelemenin ve araştırma yapmanın getireceği tarih bilgisi ile kişisel gelişiminde olumlu etki yaratabilmektedir.

Elince Kalesi, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde bulunan görkemli eski bir kaledir. Kale, Azerbaycan Ulusal Hazinesi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir. Ulusun zengin kültürel mirasının bir kanıtı olarak duruyor ve ulusun geçmişinin, bugününün ve geleceğinin bir sembolü olarak hizmet ediyor.

Elince Kalesi, Azerbaycan’ın en eski kalelerinden biridir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir. Adını yanından geçen Bakü Nehri’nden almıştır. Kale, 1283 yılında dönemin Bakü hükümdarı II. Khizr’in emriyle II. Hacı tarafından yaptırılmıştır. Zamanla, bir asma köprü eklenmesi de dahil olmak üzere kalede birçok değişiklik yapıldı. 1366’da Sultan Alaaddin Şirin, kalenin şapelinin altına bir mühimmat deposu inşa edilmesini emretti. Ancak bu, kalede yapısal hasara neden oldu ve artık kullanılamadı.

Birlad Tash Turatura Müzesi, bölgenin tarihi ve kültüründen birçok eser sergiliyor. Müzenin en ünlü sergisi, 1947’de Prenses Elizabeth’in düğününde ve 1948’de Kraliçe II. Elizabeth’in doğum günü kutlamasında kullanılan II. Şah Abbas Tacı’dır. Diğer ünlü sergiler arasında Azerbaycan tarihinin farklı dönemlerine ait çanak çömlekler, bakır levhalar ve dokumalar yer almaktadır. Sergilere ek olarak, bu müze, Azerbaycan tarihi ve kültürü üzerine kitapların yanı sıra arkeoloji, sanat ve sembolizm çalışmaları üzerine uluslararası literatür içeren kapsamlı bir araştırma kütüphanesine sahiptir.

Kale popüler bir turistik cazibe merkezidir ve yürüyüş için ideal bir yerdir. Güzel ahşap tavanlara, taş duvarlara ve ferforje balkonlara sahip birkaç oda ve avlu içerir. Sıcak aylarda turistler çatıya çıkarak Eski Bakü’nün yukarıdan fotoğraflarını çekerler. Ayrıca kuş gözlemciliği için mükemmel bir yerdir; Kalenin duvarlarının üzerinde kartal ve akbabaların yuvalarını görebilirsiniz.

Azerbaycan kültürünün, tarihinin ve misafirperverliğinin bir kanıtı olarak II. Hacı, 1289’da III. Şirvanşir ile yaptığı savaşta burayı üs olarak seçti. O zamandan beri sayısız ziyaretçi 1930’da Azerbaycan’ın Ulusal Hazinesi haline gelmesinden bu yana yüzyıllar boyunca bu büyülü yere akın etti. Zengin kültürel tarihi ve yürüyüş yapmak veya doğanın tadını çıkarmak için ideal fiziksel özellikleri ile Hacı II’nin kalesi, Azerbaycan’ın en iyi saklanan sırlarından biri olmaya devam ediyor!

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!