Azerbaycan Binegedi

Azerbaycan Binegedi

Azerbaycan Binegedi, Azerbaycan'ın başkenti olan Bakü, birçok bölümden oluşmaktadır. Bunlardan biri de Bine gedi Bölgesidir. Binegedi, konum olarak Bakü'nün konum olarak, orta kısmında bulunmaktadır. 170 kilometrekarelik bir alana yayılmaktadır. Nüfusu ise yaklaşık olarak 240.000 civarındadır. Binegedi, kentin...

Azerbaycan Binegedi

Azerbaycan Binegedi, Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü, birçok bölümden oluşmaktadır. Bunlardan biri de Bine gedi Bölgesidir. Binegedi, konum olarak Bakü’nün konum olarak, orta kısmında bulunmaktadır. 170 kilometrekarelik bir alana yayılmaktadır. Nüfusu ise yaklaşık olarak 240.000 civarındadır. Binegedi, kentin gelişmiş alanlarından biridir. Bölge içinde, devlet hastaneleri ve diğer sağlık kuruluşları, okullar, polis merkezleri ve adliye binaları gibi kuruluşların hepsi eksiksiz şekilde bulunmaktadır.

Bölgenin önemli özelliklerinden biri de, önemli ve ana karayollarının bu bölgeden geçmesidir. Bu anlamda, ulaşım ağında bölgenin büyük önemi bulunmaktadır. Bölgede, satılık ve kiralık olarak bulabileceğiniz birçok ev ve dair bulunmaktadır. Bu konutlardan kiralama yapabilirsiniz. Binegedi’nin SSCB yönetiminde iken adı ise, Kirov olarak geçmekteydi. Binegedi kentin gelişmiş yerlerinden biridir. Bu anlamda, oldukça kaliteli bir kesimi barındırmaktadır. İş merkezleri anlamında da birçok özelliği bulunmaktadır. Alışveriş merkezleri de semt içinde bulunmaktadır.

Özel Emlak Siteleri

Bölgede bulunan kiralık veya satılık konutları incelemek için Binegedi Semti için hazırlanmış özel emlak sitelerinden yararlanabilirsiniz. Bu şekilde, ihtiyacınız olan meskenleri kaliteli ve rahat şekilde inceleyebilirsiniz. Bakü’de genellikle kiralık evler eşyalı şekilde kiralanmaktadır. Bu sayede, evleri tutanların eşya taşıma veya almak zorunluluğu bulunmamaktadır. İhtiyacınıza göre stüdyo, bir oda veya daha fazla odalı evleri tercih edebilirsiniz. Bu anlamda, ihtiyaçlarınıza uygun şekilde konut kiralamanız mümkündür. Mutlaka seçenekleri değerlendirin ve bu bölgede bulunan konutları da değerlendirmeyi unutmayın.

Eskiden Transkafkasya olarak bilinen Azerbaycan, Asya’nın güneydoğu kesiminde yer alan bir ülkedir. Doğuda İran, batıda Irak ve Türkiye, kuzeyde Gürcistan ile komşudur. Azerbaycan’ın alanı yaklaşık 88.000 mil karedir ve nüfusu yaklaşık 7.4 milyondur. İngilizce’de Azerbaycan, ‘Ateş Ülkesi’ anlamına gelir. Arazi, doğal kaynaklar açısından zengindir ve birçok doğal kaynağa ev sahipliği yapmaktadır. Su kaynağına ek olarak, toprağın kendisi de zengin bir toprak ekosistemi sağlar.

‘Azeri’ kelimesi Azerbaycan’ın hem dilini hem de halkını ifade eder. ‘Azeri’ kelimesi Yunanca ve Farsça kökenlidir; Büyük Cyrus’un öne çıktığı Ahameniş imparatorluğuna atıfta bulunur. İnsanlarla ilgili olarak, ismin bir unsuru, İran’ın İranca konuşan sakinlerini ifade eder. Bu kelimelerin ‘Ateş Ülkesi’ anlamına gelen birleşik bir isim oluşturduğu düşünülmektedir. Antik çağda Roma imparatoru Vespasian, kendi kontrolüne verdiği ‘Azezan’ adlı bir eyaleti ele geçirdi. Sonuç olarak, bölge ticaretten ekonomik refahın yanı sıra uluslararası ün kazandı.

1511’de Safevi İran, Transkafkasya’yı Osmanlı İmparatorluğu’ndan fethetti. Yeni bir yönetici sınıf ve bürokrasi kurma süreci yerel halk için acımasızdı. Buna karşılık, bazı Azerbaycanlılar Rus yerleşimcileri davet etti ve Rus İmparatorluğu’nun bir parçası oldu. Bu, Rusya’da ‘Cahoules’ olarak adlandırılan birkaç idari birimden biriydi. Zamanla, bu birimler Rusya’nın diğer bölgelerine göre daha fazla hak kazandı ve ‘Bakır Adalar’ olarak tanındı. Sonunda Moskova’dan çarlık Rusya’nın çarlık Moskova’sından daha fazla özerklik kazandılar. 1914’te Birinci Dünya Savaşı patlak verdiğinde, bu adalar tarafsızlıklarını ilan ettiler ve Fransa’dan bağımsızlıklarını isteyen Fransız Cezayirliler de dahil olmak üzere her iki tarafta da savaşmak için bir seferi kuvveti gönderdiler. Ancak nihayetinde, Almanya’nın lehine toprak tavizleri karşılığında Almanya’ya karşı Rusya’nın yanında yer aldılar. 1918’de I. Dünya Savaşı’nın sona ermesinden sonra Azerbaycan Sovyet Rusya’nın bir parçası oldu.

II. Dünya Savaşı’nın ardından Azerbaycan, 27 Ekim 1991’de Sovyetler Birliği içinde bağımsız bir devlet oldu. 1 Aralık 1991’de ülke bağımsızlığını ilan etti. Sovyetler Birliği ve bağımsız bir Azerbaycan Cumhuriyeti kurdu. Bu, o dönemde Doğu Avrupa ve Asya’da meydana gelen ve birçok ülkenin komünist yönetimden bağımsızlığını kazanmasıyla sonuçlanan birçok devrimden biriydi.

Azerbaycan, bağımsız bir millet olarak tarihi boyunca, zaman içinde çeşitli yerleşimciler tarafından getirilen birçok farklı kültür ve geleneği deneyimlemiştir. Ülkenin zengin doğal kaynakları, coğrafi olarak ticaret yollarından uzak olmasına rağmen mevcut refahını da oluşturuyor. Nihayetinde, bağımsız bir ulus olarak Azerbaycan’ın tarihi, onu Avrupa’nın en ilginç ülkelerinden biri yapıyor!

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!